Članom kluba, gospodarstvenikom in
podjetnikom v širši Celjski regiji

VABILO

Dizajn management (DM) postaja komercialna nuja za preživetje podjetja na srednji in dolgi rok. Podjetja ga kot proces uvajajo na različne načine, da bi razvila čim več vzdržnih inovacij skladnih z marketinškimi potrebami, ki rešujejo določene probleme. Ko postane DM del podjetniškega in managerskega procesa podjetja, potemtakem sledijo iz izkušenj razvitih podjetij novi posli in uspehi, ki pomagajo utrditi položaj podjetja ter blagovne znamke na trgu na dolgi rok. Bistven poudarek pri DM je v tem, da usposobi celoten tim in management podjetja za dizajnersko razmišljanje. Po drugi strani pa pripomore k integraciji dizajna v proces razvoja korporacijske ali podjetniške kulture podjetja in spodbuja njen pozitiven vpliv na okolje in t.i. dizajnersko-podjetniški ekosistem. Prej kot se ga podjetje zaveda, prej bo želo inovativne dizajnerske preboje in uspehe na trgu za vzdržno rast, ki v ospredje postavlja rešitve problemov kupca v trajnostnem konceptu. V Sloveniji imamo številna podjetja, ki DM uvajajo že vrsto let in posledično žanjejo uspehe na vseh ravneh. Dizajn se danes bolj kot kdajkoli uspešno povezuje s podjetji in človeškim življenjem z vso skrbjo za ekološke probleme, vzdržno in krožno gospodarstvo. Dizajnerska vloga se tako povezuje s potrebami uporabnika in proizvajalca. Govorimo o “kolaborativnem dizajnu”. Dizajnerske aktivnosti postajajo multidisciplinarne in sledijo tempu časa. Uspešni managerji v svoje ustvarjalne time pogosto vključujejo prav dizajnerje s svojimi miselnimi vzorci. Zato je smiselno izobraževati in trenirati stroko dizajna v domala vsakem management timu. Tako se sistematično razvija image produkta in učinkoviteje vrednoti dojeto tržno vrednost produkta in blagovne znamke podjetja.

Povzeli smo le nekaj ključnih misli o MD, predvsem pa smo želeli naglasili potrebo po uvajanju tovrstne menedžerske filozofije in razmišljanja ter sodobnih trendov na področju vodenja in upravljanja v naša podjetja.

Tako vas vljudno vabimo na prvo letošnje strokovno klubsko srečanje na temo

PROCES DIZAJN MANAGEMENTA IN NJEGOVO VPELJEVANJE V PODJETJE – PRIMERI DOMAČIH PODJETIJ

v sredo 26. februarja 2020 ob 18. uri v sejni sobi družbe ETRA d.o.o., Bukovžlak.

Naša gosta v omizju bosta dr. Jordan BERGINC, Fakulteta za dizajn, Studio podjetništva, Ljubljana, in Matjaž GRM, izvršni direktor prodaje in trženja, Skupina ADRIA MOBIL d.d., Novo mesto.

Po uvodni predstavitvi dizajn managementa kot posebne managerske strokovne discipline in prvih izkušenj njegovega uvajanja v nekaterih naših podjetjih bo sledila razprava, ki jo bo povezoval Ciril BEZLAJ, član našega kluba.

Vljudno vabljeni in lepo pozdravljeni.