Nič ni gotovega razen smrti in davkov, je pred davnimi leti zapisal Benjamin Franklin, eden od ustanovnih očetov ZDA. Ne le smrt, tudi rojstvo lahko povežemo z davki. Še preden se zaceli rana prerezane popkovine, davčni urad novorojenčka vpiše v davčni register. Dobi osemmestno davčno številko, ki ga spremlja vse življenje. Čeprav so davki nehvaležna tema, o kateri naj bi celo razpravljali v najbolj norem mesecu leta, pa je pomembno, da vemo, kaj nam je davčna reforma prinesla in katere prve učinke bomo občutili že kar na začetku novega leta. Z davki se srečujemo skoraj povsod in nenehno se pritožujemo, da je obdavčitev pri nas previsoka. Davki so cena, ki jo moramo plačevati, da lahko živimo v civilizirani družbi, a po drugi strani državi ni smiselno dati več, kot ji pripada. Pohvalno je, da finančna uprava (FURS) želi nam davkoplačevalcem davke približati z davčnim opismenjevanjem. V ta namen so pripravili zanimivo brošuro Davki na 1, 2, 3.S 1. januarjem 2020 prične torej veljati nova davčna reforma, ki posega tako na poslovne kot osebne finance. Prav je, da tako v podjetjih kot v našem zasebnem življenju dobro poznamo spremembe davčne zakonodaje.

V okviru poslovnega dela se bomo seznanili z/s:

  • vsebino davčne reforme, ki se prične uporabljati s 1. januarjem leta 2020
  • konkretno uporabnostjo ukrepov davčne reforme v praksi z namenom optimiranja davčne osnove podjetja
  • praktičnimi nasveti za optimizacijo poslovnih financ

V okviru osebnega dela bomo:

  • ocenili, ali smo pripravljeni na obsežne cenitve osebnega premoženja
  • odgovorili na vprašanje, kaj narediti danes, da bo izvor našega premoženja zakonit ob morebitnem pregledu čez 5 in več let in
  • slišali praktične nasvete za optimizacijo osebnih financ.

Ta vprašanja bomo obravnavali na decembrskem strokovnem klubskem srečanju pod temo

KAKO IZ DAVČNEGA VIDIKA NAJBOLJE OPTIMIRATI FINANCE PODJETJA IN OSEBNE FINANCE

v četrtek, 5. decembra 2019 ob 18.uri, v sejni sobi podjetja ETRA d.o.o., Bukovžlak.


Naš gost bo Aleš BUDJA, davčni in pravni svetovalec, nekdanji (do letos septembra) poslovni sekretar Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in predstavnik Slovenije v skupščini mednarodnega združenja davčnih svetovalcev CFE.  

Srečanje bo moderiral Branko KUKEC, direktor družbe ELEKTROSIGNAL elektro tehniško podjetje, d.o.o., Celje.

Glede na zelo aktualno temo, pričakujemo visoko udeležbo in bogato razpravo.

Lepo pozdravljeni.