Članom kluba, gospodarstvenikom in
podjetnikom v širši Celjski regiji

V A B I L O

Z namenom, da zaokrožimo zadnja tri strokovna klubska srečanja s poudarkom na malih uspešnih družinskih podjetjih pri nas, smo se odločili, da februarsko srečanje posvetimo še eni izrazito podjetniški temi. Tokrat smo v goste povabili tri uspešne podjetnike, ki nam bodo predstavili svoje podjetniške zgodbe o uspehu.

Tako bomo spoznali družbo MEBOR d.o.o. iz Železnikov, ki je prejela nagrado in priznanje zlata gazela 2018. Podjetje Mebor izdeluje stroje za razrez lesa in celovite avtomatizirane linije za razrez lesa. Gre za družinsko podjetje, ki ga vodi Boris Mesec. Družba postavlja globalne standarde razvoja avtomatizacije, hitrosti in uporabnosti horizontalnih tračnih žag, kot vse gazele pa jo odlikuje dinamična rast. V petih letih so prihodke iz prodaje podvojili s 6 na skoraj 12 mio €, dodana vrednost ekipe 40 sodelavcev pa je lani dosegla zelo visokih 98.500 € na zaposlenega.

Drugi družbi sta nam Celjanom bolje poznani, saj imata svoj poslovni sedež v Celju. Prva je družba
Pišek & HSF Logistics. Petru Pišku, ki je lastnik in direktor podjetja, je Obrtno-podjetniška zbornica podelila priznanje za najuspešnejšega podjetnika 2018. Omenjeno podjetje je nastalo z združitvijo podjetja Peter Pišek s.p. in nizozemskega mednarodnega logističnega podjetja. Podjetje danes opravlja tako klasične prevoze blaga kot tudi specialne prevoze. Prav tako se lahko pohvalijo, da so njihova vozila opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, kar jim pomaga pri kakovostni izvedbi storitev. Konkurenčnost podjetja predstavljajo hlajeni skladiščni prostori, katere ima podjetje postavljene na Nizozemskem, v Nemčiji in od lani tudi na Lopati pri Celju.

Družba GRAFIKA Gracer d.o.o. iz Celja pa je uspešno malo družinsko podjetje v tiskarski panogi. Njen lastnik, danes prokurist, Miran Gracer je podjetniško pot pričel pred več kot 40 leti v majhni domači delavnici, danes pa ima tiskarsko podjetje na 3 tisoč m2 površin in 29 zaposlenih. Doslej so natisnili več milijonov različnih knjig, časopisov, katalogov. Stalno vlagajo v izobraževanje in sodobno tehnologijo, imajo pa tudi lastno založbo in celo sončno elektrarno. Miran Gracer velja za uspešnega podjetnika z odličnimi idejami. Prav zato smo ga Slovenci uspeli bolje spoznati pred letom in pol tudi prek malih zaslonov v oddaji »prava ideja«.

Vabimo vas, da se udeležite strokovnega klubskega srečanja na temo

PREDSTAVITEV TREH USPEŠNIH PODJETNIŠKIH ZGODB V SLOVENIJI

v četrtek, 28. februarja 2019 ob 18.uri, v sejni sobi podjetja ETRA d.o.o., Bukovžlak.

Naši gostje bodo Simon MESEC, MEBOR d.o.o., Železniki, Peter PIŠEK, Pišek & HSF Logistics, Celje in Miran GRACER, GRAFIKA Gracer d.o.o., Celje.

Srečanje bo moderirala mag. Tatjana ŠTINEK, svetovalka pri Območno obrtno-podjetniški zbornici Celje in članica kluba.

Po kratki predstavitvi vseh treh podjetniških zgodb bo moderatorka v nadaljevanju gostom zastavila tale vprašanja:

 • Kako se je pravzaprav začelo (družinska tradicija)?
 • Kateri so ključni dejavniki uspeha vašega podjetja?
 • Kje vidite največje ovire v razvoju malih in srednje velikih podjetij pri nas?
 • Kakšna je vizija vašega podjetja? Kje se vidite čez 5 in 10 let?
 • Kakšne večje investicije načrtujete v prihodnje?
 • Kako bi se primerjali s konkurenco (tehnološka raven, kakovost izdelkov/storitev, cenovni vidik) in kako se odzivate na trende globalizacije in najsodobnejše tehnološke trende v vaši panogi? 
 • Kakšen stil vodenja prevladuje v vašem podjetju?
 • Koliko vlagate v znanje zaposlenih?
 • Kako spodbujate inovativnost v vašem podjetju?
 • Ali je vaš sistem nagrajevanja dovolj stimulativen?
 • Kakšno je zadovoljstvo zaposlenih?
 • Kakšna je družbena odgovornost vašega podjetja?

Predsednik: Franc Preložnik, s.r